MD SocialeDialoog.be is een initiatief van Manou Doutrepont.

 

 Manou heeft 30 jaar ervaring in  het sociaal overleg in België. 30 jaar voortdurende verwondering.

  Hij was sociaal-juridisch adviseur bij Fedis (thans Comeos), Precam (verzekeringsmaatschappij), Unerg (energie), SD VEV (thans SD Worx) en VBO.

 Van 1997 tot augustus 2012 was hij directeur sociale zaken van Fevia, de federatie van de voedingsnijverheid. Als dusdanig onderhandelde hij met het mandaat van de werkgevers de cao's in PC 118 en PC 220. Hij was voorzitter van de raad van bestuur van IPV (sectoraal vormingsfonds), bestuurder van de sectorale fondsen voor bestaanszekerheid en voorzitter van de sectorale fondsen voor aanvullend pensioen van de voedingsindustrie.

In augustus 2012 startte hij de dienstverlening op voor betere arbeidsverhoudingen in ondernemingen onder de naam Social Dialogue  Network. Samen met Sofie Claes  staat hij bedrijven bij om een sociale strategie te definiëren, de werkgeverscommunicatie te verbeteren, meer discipline te brengen in het sociaal overleg. Deze dienstverlening staat hieronder beschreven.

Hij publiceerde de "Handleiding voor het opstellen van een arbeidsreglement" (Die Keure, 1994), "De vele aspecten van overuren" (samen met Michel De Gols) (Kluwer, 2006) en "Loonoverleg en collectieve arbeidsverhoudingen" (Die Keure, 2009). Sinds 2007 staat hij in voor het programma van VBO Social Academy. In 2010 zette hij deze blog in elkaar.

Sinds 2012 is hij consultant om werkgevers te helpen die willen investeren in een goed sociaal klimaat. Sinds februari 2013 adviseert hij Voka.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Twitteraccount: @MDoutrepont

{jcomments off}

D'abord on a les syndicats qu'on hérite. Puis les syndicats qu'on mérite.
(de source inconnue)