Omgaan met een veelheid aan nationaliteiten en culturele achtergronden van werknemers. Diversiteit positief uitdragen en zien als oplossing, niet als probleem.Twee leerrijke voorbeelden: Tower Automotive in de Gentse haven en De Lijn. Een reportage van MO.

L’expression de la religion en entreprise est un des sujets qui préoccupe de plus en plus de DRH. En France, une entreprise sur deux est concernée par le sujet de façon récurrente.

De fait on assiste à un paradoxe. La religion a de moins en moins de place en entreprise (l’entreprise laïque), tandis qu’en parallèle les salariés pratiquant s’affirment de plus en plus.

Lees meer...

 

De kwaliteit van de collectieve arbeidsverhoudingen in ondernemingen is zeer wisselvallend. Terwijl de juridische en sociale context dezelfde is voor alle bedrijven stellen we vast dat in de ene onderneming de relaties conflictueel zijn en in de andere constructief. Ook de economische situatie lijkt geen determinerende factor te zijn. Kan het onder meer liggen aan het management? (door Pol Bracke).

Lees meer...

La responsabilité sociale (RSE) et dialogue social vont de pair. L'administration française a publié un « mode d’emploi », visant à procurer des informations, des outils pratiques et des orientations méthodologiques et permettant de faire de la responsabilité sociétale des entreprises un enjeu du dialogue social.

L'attitude des syndicats vis-à-vis de RSE est résumé dans un article de ETUI.

 

Wie de documentatie zoekt over de resolutie betreffende de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt kan die vinden door hier te klikken.

De reactie van de werkgevers staat o.m. op de website van Voka.


Elke strategie houdt stand, tot de eerste confrontatie met de vijand
Helmuth Von Moltke, Duits generaal-veldmaarschalk 1848-1916.